pátek 15. ledna 2010

Regiontour

Veletržní sezónu v areálu brněnského výstaviště zahajuje na začátku roku tradičně dvojice veletrhů GO a Regiontour, která se řadí k nejvýznamnějším oborovým prezentacím v Evropě s důrazem na regiony. Letošní 19. ročník Regiontouru se konal ve dnech 14. až 17. ledna a byl tou nejlepší příležitostí, jak se seznámit s širokou nabídkou služeb v oblasti cestování a cestovního ruchu.

Veletrh se včetně doprovodného programu přestěhoval z pavilonu V do nejnovějšího a nejmodernějšího multifunkčního pavilonu P umístěného v zadní části výstaviště. Je tvořený ocelovou nosnou konstrukcí s minimem sloupů na ploše a v celém brněnském areálu je největší, jeho vnitřní rozměry jsou 200 x 80 metrů, světlá výška až 12 m.
Na veletrhu se prezentovaly jednotlivé kraje, regiony a mikroregiony, města, obce, turistická informační centra, kulturně historické památky, hrady, zámky, muzea a galerie, atraktivní přírodní oblasti a lokality, pěší turistika, cykloturistika, zimní sporty, vodní sporty, golf a minigolf, vinařské oblasti i gastronomické regionální speciality.
Expozice kraje Vysočina byla letos řešena jako otevřený prostor, do něhož mohli návštěvníci při jednotlivých prezentacích vstoupit a zažít přímý kontakt s účinkujícími. Po obvodu byly stánky jednotlivých měst s bohatou nabídkou propagačních materiálů. Celkem se na stánku kraje Vysočina představilo 37 měst a organizací, nechyběla ani Světlá nad Sázavou s propagačními materiály Středověké podzemí a Tucet zastávek Posázavského pacifiku.

Na několika místech vystupovaly kapely nebo folklorní soubory, mohli jste tu také potkat vojáka v uniformě z doby napoleonských válek – jinak Ivana Křivánka, člena Gardy d´Austerlitz, dvojnásobného mistra světa a držitele deseti světových rekordů, který se mezi návštěvníky projížděl na replice historické dřevěné dresiny (kole bez pedálů) barona K. F. Draise z roku 1817.
Ono těch zajímavostí zde byla celá spousta, například Harley-Davidson, který jezdí na plzeňský Prazdroj...
...nebo různí „umělci“, kteří se pokoušejí namalovat turistickou značku:
V první den veletrhu prošlo branami výstaviště téměř 11 tisíc návštěvníků, celková návštěvnost podle odhadu překonala loňských 32 tisíc osob.

Žádné komentáře:

Okomentovat