čtvrtek 25. srpna 2022

Po stopách Haška a Panušky

Druhý ročník akce, o jejíž existenci jsem se dozvěděl čirou náhodou

Organizátorem a víceméně i sponzorem je Martin Hašek (42), pravnuk slavného spisovatele a kuchař a hospodský z lipnické restaurace U České koruny (kde mimochodem jeho praděda napsal, respektive nadiktoval část Dobrého vojáka Švejka).
Akce začíná na světelském nádraží, kde byla 30. srpna 2008 zásluhou Komitétu pro oživení památky Jaroslava Haška (jehož jsem členem) instalovaná pamětní deska zhotovená členem zmíněného komitétu havlíčkobrodským sochařem Radkem Dvořákem.
Dnešní hudební produkci obstaral člen Pražského dechového kvinteta, hráč na fagot a kontrafagot Miloš Wichterle (*1958), tentokrát ovšem s harmonikou:
Krátké proslovy Martina Haška a Miloše Wichterleho se odehávaly před nádražní budovou v bezprostřední blízkosti Pivní sanitky, která obstarávala občerstvení:
Asi po půlhodině se dalo do pohybu pár pěšáků, kteří vyrazili přes lávku a zámeckým parkem na Malou Stranu, zatímco Pivní sanitka a auto České televize musely z důvodu rekonstrukce náměstí objet půl města. Další její zastávky pak byly na návsi v Závidkovicích, Radostovicích, Dolním Městě a nakonec na Lipnici.

Žádné komentáře:

Okomentovat