úterý 18. listopadu 2014

Caramba, zemřel Charamza!

Nečekaně, v pětapadesáti letech, odešel na svůj poslední vandr tramp, zakladatel a druhý šerif trampské osady Pod Skalou a dlouholetý člen country kapely Fernet


Začátky kapely jsou nerozlučně spojeny s hospodou v Dolní Březince, kde se už v 70. letech scházeli trampové a příznivci country muziky. Koncem roku 1987 tam začali pravidelně hrávat Luboš Janů, Zdeněk Štěpánek, Vladimír Bláha, Pepa Konečný, Béďa Šturc a Jana Arnotová, asi po půl roce se přidali Matěj a Julka Jelenovi (ale odešel Zdeněk Štěpánek). To ještě byli bezejmennou kapelou, až po zkouškách v ZUŠ (první byla 4. června 1988) si její členové dali název Fernet, podle alkoholu, který se v té době stal módním pitím. Když došlo k pořizování aparatury, Láďa Bláha přivedl Zdeňka Charamzu, dříve zvukaře skupiny Experiment. Po nečekaném Bláhově odchodu ze Světlé přešel Zdeněk od mixážního pultu k base a ač původně kytarista, v krátké době kontrabas zvládl.
Na Velkém ohni na Modlani v srpnu 2007
Za uplynulých pětadvacet let hrála skupina Fernet u nesčetných táborových ohňů (nejen na Modlani a v osadě Pod Skalou), na oslavách narozenin a na svatbách, ale také na dětských karnevalech a výchovných koncertech, řadu let vystupovala na Pivních slavnostech v Pěšinkách a Svátku hudby na náměstí. O tom, jak kapela letos v květnu oslavila 25 let své existence, jsem na tomto blogu psal zde.
Jako mistr zvuku na akci Svátek hudby v červnu 2010
Po Láďovi Bláhovi a Zdeňku „Matěji“ Jelenovi je Zdeněk „Pučmel“ Charamza už třetím členem kapely, který odešel na věčnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat