pondělí 13. července 2015

Výstava obrazů Martiny Krupičkové

Světelská rodačka vystavuje svoje obrazy v Galerii Na Půdě již podruhé.

Výstava s názvem Z města do přírody je ukázkou tvorby Martiny Krupičkové, která si od roku 1999, kdy vznikla její první malba, vytvořila vlastní styl, v němž se světlo stalo tou nejdůležitější částí celého obrazu. Hlavními motivy jsou Praha, kde tvoří, a příroda ve Světlé a okolí, kam utíká před ruchem velkoměsta. V Galerii Na Půdě vystavovala již v dubnu 2007.
Narodila se v roce 1975 ve Světlé nad Sázavou, vystudovala Střední průmyslovou školu textilní v Brně, obor textilní výtvarnictví se specializací na pletené zboží. Po škole žila nějaký čas v Anglii a v USA, a v současné době pobývá a tvoří v Praze.
V astrologii se říká, že lidé narození v zemském znamení Panny mají sklony k detailům a romantice, a snad právě proto Martina Krupičková maluje obrazy s tematikou přírody, polí, lesů, parků, odrazů ve vodní hladině, malebných cestiček, opuštěných laviček, ale i romantických zákoutí měst. Lidské postavy zde naleznete zřídka, ale pokud jsou vyobrazeny, představují běžný život kolem nás.
Její obrazy jsou v soukromých sbírkách v tuzemsku i ve Velké Británii, USA, Belgii, Francii a Švédsku.
Mezi všemi výtvarnými technikami jí nejvíce učarovala olejomalba. Nepoužívá však štětec, maluje silnými tahy špachtlí výraznými barvami na černém pozadí. 


Žádné komentáře:

Okomentovat