úterý 15. prosince 2015

Stavba výrobní haly Levimo

V těsném sousedství ženské věznice ve Světlé nad Sázavou, na pozemku vyčleněném pro drobné podnikání, se staví výrobní hala firmy Levimo, s. r. o., která se zabývá výrobou a balením cukrovinek, čokolád a sušenek a jejich následnou distribucí do celého světa. 

Investorem je belgická společnost Lion products, zhotovitelem PKS stavby, a. s., ze Žďáru nad Sázavou, projekt vypracovala brněnská společnost Adam Rujbr Architects. 
Výrobní hala je navržena pro balení čokoládových cukrovinek, jejich skladování a distribuci. Bude spojená s věznicí koridorem ve vězeňské zdi, vybavena bezpečnostními prvky vězeňské stráže a bude klasifikována jako střežené pracoviště, takže bude možno zaměstnat i ženy odsouzené za závažnou trestnou činnost, které dosud nemohly být na venkovních pracovištích z bezpečnostních důvodů zaměstnané.
Firma Levimo spolupracuje se světelskou věznicí od roku 2002, ve svém humpoleckém provozu zaměstnává zhruba sto odsouzených. Po dokončení haly přestěhuje provozovnu do Světlé, což bude pro obě strany výhodné – firma získá potřebnou pracovní sílu a věznici odpadnou rizika a problémy s dopravou a personálním zajištěním převozu odsouzených. 
Budování haly by mělo být dokončeno v březnu 2016 a v červnu by měl být zahájen plný provoz. Práci zde dostanou dvě stovky odsouzených žen a na čtyřicet civilních zaměstnanců.

Žádné komentáře:

Okomentovat