sobota 18. června 2016

Noční soutěž hasičů ve Světlé nad Sázavou

2. ročník soutěže družstev dobrovolných hasičů o pohár města Světlá n. S. se opět konala v Sázavské ulici, pro tuto příležitost uzavřené. 

Od 20. hodiny probíhala prezence jednotlivých družstev, přihlásilo se deset družstev mužů a dvě družstva žen, každé složilo 150 korun startovného.
Komentátorského mikrofonu se ujal Vlastimil Špatenka, ředitel základní školy v Lánecké ulici, a představil hosty: starostu města Jana Tourka, starostu okresního sdružení hasičů Josefa Stejskala a starostu SDH Světlá Roberta Bendu. 
Mezitím se na terase a obou chodnících podél Sázavské ulice shromáždilo pár stovek diváků a soutěž mohla začít. Nejdříve soutěžila družstva žen a jako první šly na start Světelačky. 
Bohužel se jim nedařilo a jejich výkon byl hodnocen jako neplatný pokus. Družstvo žen ze Zdislavic tudíž skončilo jako vítěz. 
Průběh soutěže mužů byl rovněž dramatický, například družstva SDH Světlá nad Sázavou B a Kámen předvedla neplatný pokus. 
Stahující se černá mračna mě (a většinu diváků) přiměla nečekat na konec soutěže. A jak se ukázalo, dobře jsem udělal! 
Vítězem se stalo družstvo z Kynic, na druhém místě skončila Kunemil a na třetím Nová Ves. Družstvo SDH Světlá n. S. A se umístilo na šesté příčce tabulky.

Žádné komentáře:

Okomentovat