neděle 21. ledna 2018

Co jsem také přečetl_____ Obrazový atlas regionů a rozhleden ČR 2018

Nové vydání propagačního materiálu, který KČT každoročně vydává už od roku 2002 vždy k propagaci  vybraných turistických cílů a zajímavostí

V 18. ročníku Obrazového atlasu jsou hlavním tématem rozhledny, téma výsostně turistické, neboť rozhledny jsou častým cílem našich cest. Novinkou je, že obsahuje kvalitní silniční mapu České republiky od firmy Freytag & Berndt v měřítku 1 : 200 000.
Snahou autorského týmu je vždy získat pro spolupráci na realizaci atlasu pokud možno všechny kraje ČR, významná města, obce a jejich sdružení a destinační agentury. Záleží samozřejmě na jejich ochotě, proto je velmi smutné, že z Kraje Vysočina se prezentuje pouze Jihlava jako by se ostatní města a obce neměly čím pochlubit! Alespoň že v části věnované výhradně rozhlednám má každý kraj svou dvoustránku, a tak se čtenáři dozvědí, že v Kraji Vysočina mohou navštívit rozhledny Babylon (u Kramolína), Fajtův kopec (u Velkého Meziříčí), Mařenku (u Třebíče), Oslednici (u Telče), Pípalku (na Křemešníku), Rosičku (u Sázavy na Žďársku), vyhlídku na starém vodojemu (ve Ždírci nad Doubravou) a vyhlídkovou věž na hradu Orlík (u Humpolce).
Je jich samozřejmě více, ale ty už v atlase bohužel nenajdete a budete si je muset „vygůglit“.

Žádné komentáře:

Okomentovat