sobota 20. ledna 2018

Na veletrzích GO a Regiontour v Brně

Vždy začátkem roku se v největším a nejmodernějším pavilonu P brněnského výstaviště konají veletrhy cestovního ruchu, Regiontour má letos 27. ročník, GO ještě o jeden vyšší. V minulosti jsem se jich párkrát zúčastnil služebně, tentokrát jsme se do Brna vypravili jako turisté.

Veletrh Regiontour je hlavní prezentační platformou potenciálu cestovního ruchu v regionech České republiky a nosným projektem na podporu incomingu a domácího cestovního ruchu. Účastní se jej klíčové subjekty cestovního ruchu ČR a jednotlivých regionů. Veletrh GO se zaměřuje na výjezdovou turistiku a vedle tuzemských cestovních kanceláří a agentur se jej účastní poskytovatelé služeb cestovního ruchu v oblíbených zahraničních destinacích a zahraniční turistické centrály, především ze střední Evropy.
O tom, že v posledních letech si oba veletrhy poněkud pošramotily pověst, si ještě nedávno nejen povídali návštěvníci, ale psal o tom i odborný tisk. Od letoška se to prý bude už jen lepšit... Na rozdíl od minulých let jsou letos oba veletrhy soustředěny pod jednou střechou. Pavilon F, v němž se dříve konal veletrh GO, poskytuje letos prostor pro hrátky, soutěže, zábavu i poučení navazující na nabízené produkty a služby v pavilonu P. Takhle to zní vznešeně, ve skutečnosti je pro nás pohled do poloprázdného prostoru překvapující. Nachází se tu dráha pro šlapací káry, vybavení pro cykloturistiku, elektrokola, pár karavanů, kluzák L-13 Blaník, jachta a tři rafty, rampa s umělým kopcem na tubing, mobilní ferratová stěna – a poněkud nelogicky prezentace pražského KČT.
Přecházíme do pavilonu P, kde se prezentují jednotlivé kraje, regiony či města i méně známá místa společně s cestovními kancelářemi, agenturami a národními centrálami ze sousedních zemí. Najít Kraj Vysočina vyžadovalo schopnosti takřka detektivní a výsledek byl takřka šokující – malý pultík na okraji obrovské expozice agentury CzechTourism... 
Celkově lze ovšem říci, že nabídka je skutečně pestrá a protože máme rozdílné zájmy, rozcházíme se každý za svým. V domluveném čase se opět scházíme a než veletrh opustíme, necháváme si udělat dva společné snímky, jeden s Pirátem z Karibiku (jehož doprovod rozlévá do malých kalíšků několik druhů rumu)...
a druhý s Bílou Lucinou:

Žádné komentáře:

Okomentovat