pondělí 27. června 2022

Články do časopisu ČD pro vás

Měsíčník ČD pro vás je klientský magazín Českých drah dostupný zdarma zákazníkům ČD. Každý měsíc je postupně distribuován do více než 500 vlaků vyšší kvality, regionálních spojů v okolí Prahy a Ostravy a do speciálních stojanů více než 300 železničních stanic i do vybraných obchodních center a čerpacích stanic.

Na podzim roku 2019 došlo k jednání o možné spolupráce časopisu NaCestu s tištěným magazínem ČD pro vás (www.cdprovas.cz). Předmětem spolupráce by byla tvorba rubriky Turistickou stopou, kterou redakce ČD pro vás dosud zajišťovala formou spolupráce s KČT, ale jak se vyjádřil její šéfredaktor „... jež nám však z hlediska procesu vzniku nevyhovuje“
Redakce poptávala text + foto z předem dané lokality formou popisu výletu (trasy):„Podmínkou je, aby trasa vždy začínala a končila v místě, kde je možné vystoupit/nastoupit z/do vlaku. Mapu trasy + zanesení zajímavých míst zpracujeme sami podle zadání autora. Přehled lokalit, podle kterých bychom stavěli jednotlivé výlety, jsme schopni Vám předat na celý rok 2020 zhruba v listopadu letošního roku.“ Četnost je 1x za měsíc vždy v prvním týdnu, textový rozsah cca 5 500 znaků včetně mezer. Redakce nabídla vizibilitu titulu NaCestu formou loga a info typu „rubrika vzniká ve spolupráci s...“ 
Autoři článků spolupracující s časopisem NaCestu se spoluprací souhlasili, a tak od čísla 1/2021 se v ČD pro vás začala objevovat „naše“ dvoustránka. Ani já jsem nezůstal stranou, už v č. 12/2020 byl můj článek o cestě podél řeky Jihlavy, v roce 2021 v únorovém čísle článek o obrázkové cestě v lese Ochoza u Nového Města na Moravě, v listopadovém čísle o cestě ze Zruče nad Sázavou do Kácova, a v letošním roce dokonce tři články – v květnu Vyhlídková místa Prachovských skal, v červenci Krajem skláren a pohádkových skal a v říjnu to bude článek Z Herálce do Humpolce.
Na závěr připojuji úryvek z mailu redakce ČD pro vás:
Ještě mi dovolte poznámku, že v posledním roce prudce stoupla popularita článků v rubrice Poznej Česko pěšky. Obvykle 9-10 % čtenářů ho v anketě označí za nejlepší článek v čísle, což většinou znamená 4. místo – hned po rozhovoru, cestopisu a železničním tématu. Jsem rád, že čtenáři díky vám získávají atraktivní tipy na cestování. I já si podle něj plánuji výlety na léto. 
S pozdravem Petr Horálek

Žádné komentáře:

Okomentovat