středa 8. března 2023

Co nového ve Světlé (a okolí) XXX

 Již třicáté volné pokračování cyklu o novinkách ve městě a nejbližším okolí


Během pětidenní výluky od 28. listopadu do 2. prosince 2022 instalovali pracovníci státní organizace Správy železnic na železničním přejezdu v Dolní Březince závory s novým signalizačním zařízením. Stalo se tak po 120 letech od zahájení provozu na trati č. 212 ze Světlé nad Sázavou do Čerčan:
Na náměstí pokračuje výstavba nového objektu, do něhož bude v létě z budovy čp. 16 přestěhováno turistické informační centrum:
Ve středu 22. února zahájila firma Dlažba Vysoké mýto, s. r. o. práce na rekonstrukci 43 metrů dlouhé účelové komunikace mezi budovami nákupního střediska COOP (dříve Jednota) a Městskou restaurací:
Na nádraží probíhá celková rekonstrukce památkově chráněné výpravní budovy, která by měla trvat 14 měsíců. Předpokládaná cena stavebních prací je 49,9 milionu korun. Stavba bude navržena ke spolufinancování EU z Nástroje pro oživení a odolnost. Kompletní rekonstrukce řeší celkovou obnovu budovy podle stavebně historického průzkumu. Bude zahrnovat novou fasádu, výměnu oken, dveří a střešního pláště. Dojde ke změně vnitřních dispozic prostor pro veřejnost a služby dopravců. Součástí stavebních prací bude také obnova povrchů v interiéru – podlahových konstrukcí, omítek stěn, stropů a podhledů, vymění se staticky poškozené části stropních konstrukcí a konstrukce krovu a všechny rozvody. V rámci stavby budou vybudovány nové veřejné toalety.
Na konci února byly v Lánecké ulici (nedaleko zdravotního střediska) zahájeny přípravné práce týkající se výstavby nového pětipodlažního bytového domu s 24 byty s podlahovou plochou od 45 do 90 m2. Investorem a současně i developerem projektu je pražská firma Beja-invest, s. r. o.:
Lokalita v červnu 2022...
... a v březnu 2023:

Žádné komentáře:

Okomentovat