neděle 23. října 2011

Podzimní knižní veletrh

Již pojedenadvacáté se v havlíčkobrodském kulturním domě Ostrov konal Podzimní knižní veletrh a v jeho rámci i několik doprovodných akcí a autogramiád.


  Tak jako v minulých letech bylo i letos vyhodnoceno několik nejkrásnějších knih, avšak oproti minulým letům došlo k několika změnám. Například byla poprvé udělena Cena Kraje Vysočina za nejkrásnější knihu Vysočiny. Toto ocenění mohla získat výhradně publikace, která je s Krajem Vysočina spjata obsahově a tematicky. Nebylo podmínkou, aby její nakladatel či autor byli z Kraje Vysočina – a kdyby ano, bylo by i toto kritérium splněno! Cenu totiž obdrželo AEROvydavatelství za výpravnou publikaci Vysočina shůry fotografa Zdeňka Vošického.
Celkem se Podzimního knižního veletrhu zúčastnilo 162 vystavovatelů a během dvou dnů jej navštívilo kolem 16 000 zájemců. K nejúspěšnějším bodům mimořádně bohatého doprovodného programu patřily autogramiáda Roberta Fulghuma, čtení Petry Soukupové, dvě besedy s Martinem Hilským, čtení Ludvíka Vaculíka, společné čtení Michala Viewegha a Martina Reinera, ale lze říci, že návštěvníci měli zájem o všechny programy, setkání, autogramiády, vernisáže apod.

Pohled do sálu

Spisovatel a publicista Vlastimil Vondruška

Spisovatel Ludvík Vaculík při autorském čtení


Žádné komentáře:

Okomentovat