čtvrtek 9. ledna 2014

Obrazový atlas regionů, lázní a církevních památek ČR (2014)

Už od roku 1997 vydává Klub českých turistů tematicky zaměřené obrazové atlasy. Letos jeho autoři plní slib, který dali loni, že budou pokračovat v nabídce církevních památek.
Na 175 stranách formátu A4 najdou zájemci informace o nejzajímavějších klášterech a o křížových cestách. Na církevní památky je naše republika skutečně bohatá. Ať se vydáme do kteréhokoliv z regionů, vždy si můžeme být jisti, že budeme mít z čeho vybírat. Od malých a skromných kapliček, zvoniček a kostelíků až po veliké a honosné chrámy či katedrály.
Ve spolupráci se Sdružením lázeňských míst nabízejí autoři pozvánky do vybraných českých a moravských lázní. Poděkování Klubu českých turistů a autorů celého projektu patří zmíněnému svazu, všem krajům, regionům, městům a obcím, které se v Atlase prezentují, za účast a finanční podporu tomuto projektu, a všem, kteří jakýmkoli způsobem přispěli k jeho vytvoření.
Tedy i mně, neboť rada města rozhodla o publikování prezentace Světlé nad Sázavou.
Když se mi hotový výtisk dostal do ruky, bylo pro mě velkým překvapením, že z Kraje Vysočina se tímto způsobem kromě Světlé zviditelnila jen města Humpolec a Jihlava.
Na samostatné stránce Církevní památky České republiky, která uzavírá prezentaci každého kraje, najdou turisté informace o klášteru premonstrátů v Nové Říši, klášteru cisterciáků ve Žďáru nad Sázavou a křížové cestě v Třešti.
No a pokud jde o lázně, je známo, že v našem kraji žádné nemáme...

Žádné komentáře:

Okomentovat