pondělí 21. října 2013

Výstavba cyklostezky podél Sázavy pokračuje

Dne 23. září byla zahájena třetí etapa výstavby cyklostezky Světlá n. S. – Smrčná. Bude dlouhá 1,4 km, široká dva metry a povrch bude tvořit jemný asfaltobeton. 

Protože, bohužel, nedošlo k získání souhlasu všech vlastníků pozemků na pravém břehu řeky Sázavy, povede po břehu levém. Začátek tohoto posledního úseku cyklostezky je za „houpacím“ lanovým mostem mezi zastávkou ČD Mrzkovice a Mariadolem, konec ve Smrčné. O předchozích etapách se dočtete na 

Na financování stavby se městu Světlá n. S. podařilo získat dotaci z Regionálního operačního programu NUTS II Jihovýchod. Předpokládané celkové výdaje projektu  činí 5,8 mil. Kč, dotace 4,7 mil. Kč. Zhotovitelem stavby je pardubická firma M-SILNICE, a. s., cena stavebních prací je 5,3 mil. Kč. Termín dokončení stavby se předpokládá v případě příznivých klimatických podmínek k datu 18. 11. 2013.
Ing. Jiří Hladovec současně buduje v blízkosti tenisové haly (a tedy i cyklostezky) půjčovnu sportovních potřeb pro vodáky a pro cyklisty:

1 komentář:

  1. Cyklostezka je vedena krásným prostředím říčního toku řeky Sázavy (někde až moc blízko toku), ale kam dál ze Smrčné? Cyklostezka bude mít krásný povrch, ale na konci uživatelé narazí na "Tankodrom" a krása pohodlné jízdy se vytratí. Propojení dál na Stořidla je asi nereálné a nad finanční možnosti okolních obcí.
    M.

    OdpovědětVymazat