pondělí 6. února 2017

Co jsem také přečetl__________Spasitel

Další z úžasných detektivek norského autora Jo Nesbøa


V srpnu 1991 je na letním táboře Armády spásy znásilněna čtrnáctiletá dívka. O dvanáct let později panuje v Oslu nejen adventní atmosféra, ale také největší mráz za posledních čtyřiadvacet let. Armáda spásy pořádá na náměstí Bratří Egerových tradiční předvánoční pouliční koncerty a rozdává z velkého kotle polévku potřebným. Do zvuků hudby se ozve výstřel a voják stojící u kotle s polévkou padá mrtev k zemi. 
Chorvatský nájemný vrah s červeným šátkem kolem krku dokončil svůj poslední úkol a opouští nepozorován místo činu. Jeho let do Záhřebu je však kvůli hustému sněžení zrušen. Následujícího dne při pohledu do ranních novin vrah zjišťuje, že zastřelil nesprávného muže (jeho bratra). Návrat do vlasti se odkládá, zadanou práci je třeba dokončit stůj co stůj.
To ovšem nebude tak jednoduché. Problémy se jen vrší, Stankič nemá peníze, nemá kde spát, docházejí mu náboje ve zbrani, a především policie v čele s Harry Holem je mu už na stopě. Harry přitom stojí před nelehkým úkolem – ochránit skutečnou oběť a chytit zabijáka co nejdříve. Aby to dokázal, musí se uchýlit k ještě nekonvenčnějším postupům než obvykle.

Žádné komentáře:

Okomentovat