pátek 24. dubna 2020

Co nového ve Světlé? (XXI)

Nic světoborného, ale tu a tam se přece jenom něco mění. Zda k lepšímu, či horšímu – toť otázka...

Turecký pavilon na levém břehu Sázavy prošel v letech 2017 až 2019 náročnou a nákladnou rekonstrukcí (podrobnosti naleznete na tomto blogu zde). Teprve nyní se ale jeho kopule dočkala makovice:
V hotelu Barbora se z pivnice Malý Honza stala prodejna bytových doplňků a hraček...
... a v Lánecké ulici z Denní vinárny Evžen Křížek zase psí salón:


Česká pojišťovna fúzovala s pojišťovnou Generali. Pojistné portfolio pojišťovny Generali se do konce roku 2019 stalo součástí České pojišťovny a proto nese nový název Generali Česká pojišťovna. Podle informací Aktuálně.cz spojením zanikne i ikonické logo s třemi lipovými lístky a nahradí je okřídlený lev italské Generali. V Lánecké ulici se tak zatím nestalo:
Česká pojišťovna vznikla pod původním názvem „Císařsko-královský, privilegovaný, český, společný náhradu škody ohněm svedené pojišťující ústav“ už v roce 1827. Později své jméno zjednodušila na „První česká vzájemná pojišťovna“, současné logo se třemi lipovými lístky používá od roku 1971. Klienty pojišťovna ujišťuje, že změna názvu společnosti nemá žádný dopad na jejich pojistné smlouvy ani na rozsah sjednaného pojistného krytí. Všechny pojistné smlouvy zůstávají v platnosti tak, jak si je sjednali.
Tento snímek jsem přidal v srpnu 2022

Žádné komentáře:

Okomentovat