sobota 28. srpna 2021

DP Cestami Jaroslava Haška 2021

Poslední prázdninová sobota patří již tradičně dálkovému pochodu pořádanému Klubem českých turistů Bohemia Světlá n. S. Letos to byl jubilejní 40. ročník!


Nejde jen o dálkový pochod, ale také o cykloturistickou jízdu, obojí zařazené do mezinárodní organizace IVV. Délka jednotlivých tras je už léta stejná – 10, 20, 30 a 50 kilometrů pro pěší a 25, 45, 65 a 80 pro cykloturisty.
Loňský ročník se kvůli koronavirové pandemii konal pouze v „komorní“ podobě pro pořadatele a sponzory, tedy s vyloučením veřejnosti. I letos je ovšem třeba dodržovat některá proticovidová opatření:
Po předchozím nepříznivém deštivém počasí jsme s napětím očekávali, kolik turistů přijde na start. A byli jsme opravdu překvapeni!
Ze 195 startujících, o které se staralo 21 pořadatelů, bylo pěších 170, cyklistů přijelo pětadvacet. Nejvíce zájemců z řad pěších turistů (94) bylo o desetikilometrovou trasu, na „padesátku“ vyrazili jen čtyři. Inu – i turisté stárnou...
V cíli obdržel každý účastník diplom, zájemci razítko IVV a vylosovaní ceny věnované sponzory, kterým jsme poděkovali i prostřednictvím Světelského zpravodaje. Jednalo se o Město Světlá n. S. a firmy Rodinný pivovar Bernard Humpolec, GLASSPO – Pospíšil, Cyklo Sport Sedláček Světlá n. S., Kedaung Europe, a. s., Rabbit Trhový Štěpánov, a. s., Crystal Bohemia a. s., Konkordia Mrzkovice, PCI, Tomáš Kučera a Cukrárna Vopěnková. Velké díky patří také vedení Základní školy Lánecká za zapůjčení zázemí pro start a pořadatele a tělocvičny pro zajištění noclehu turistů.
Odměněni jsme byli i my, pořadatelé:


Žádné komentáře:

Okomentovat