sobota 31. prosince 2022

Silvestrovský event na Melechově 2022

Tímto anglickým výrazem označují vyznavači geocachingu setkání sloužící k seznamování, výměně zkušeností, CWG, travel bugů a geocoinů

Nemusí nutně jít o tlachání v hospůdce, event se může konat kdekoliv, v tomto případě u zeměměřičské věže na Melechově. A to již potřetí! Já se účastním podruhé a stejně jako loni odjíždím vlakem do Stvořidel. Počasí není prosincové, ale spíše březnové – neuvěřitelných 14 °C, takže mikina putuje do batohu a vyčítám si, že jsem si nevzal triko s krátkým rukávem... Na Melechov stoupám osvědčenou cestou po žluté turistické značce přes Dobrovítovu Lhotu.
Nedaleko věže hoří táborák, opékají se špekáčky a ochutnává vánoční cukroví. Zkrátka nepřijde ani geocaching – ať již v podobě geopokecu, nebo odlovu nových „labek“ a Fányho multinky:
Od věže je daleký výhled, nezvyklou teplotu mírní čerstvý vítr... 
Zúčastnilo se čtrnáct kačerů, což je vzhledem k silvestrovskému termínu a místu konání přiměřený počet. Nutno ovšem poznamenat, že kromě kačerů přicházejí na Melechov i mudlové, mnozí pěšky z Koutů, ale jiní na koních či na kolech.

Žádné komentáře:

Okomentovat