sobota 20. dubna 2024

Zemřel Josef Laufer

Ve věku 84 let zemřel herec, režisér, zpěvák a scenárista, původně Don José Francisco Pérez Rodriguez de Montagnes Laufer

Poslední čtyři roky byl v umělém spánku, do něhož jej lékaři uvedli po komplikaci při operaci srdeční chlopně v březnu 2020. Laufer se narodil ve Francii, kam před nacisty uprchl jeho otec Maxmilián, původem slovenský Žid. Do Československa se poprvé podíval až když mu bylo osm let. S divadlem a hudbou začal už v mládí, což nakonec vedlo k jeho úspěšné herecké a pěvecké kariéře. Jeho největším hitem byla ikonická píseň Sbohem lásko, já jedu dál. Působil také v kapele Golem, kterou sám založil. Často také vystupoval v řadě divadelních muzikálů. Za svou hereckou kariéru se objevil i v řadě zbožňovaných filmů. Zazářil například v dětské komedii Páni kluci nebo ve filmových muzikálech Starci na chmelu či Noc na Karlštejně. Ve své kariéře využíval své jazykové znalosti, hovořil plynně anglicky, španělsky a německy.
Kromě zmíněného hitu Sbohem, lásko, já jedu dál se proslavil i coby interpret písniček jako Maria, In The Ghetto či La Bamba. K mnoha z nich sám napsal text.

Žádné komentáře:

Okomentovat