středa 14. listopadu 2018

Co nového ve Světlé (XVI)

Kromě odhalení sochy Anděla, o kterém jsem psal včera zde, se ve Světlé dějí i zásadnější věci...

Už několik týdnů opět slouží návštěvníkům Společenského domu multifunkční sál využívaný k promítání filmů, pořádání koncertů a divadelních představeních.
Úpravy a rekonstrukční práce, které trvaly čtyři měsíce a vyšly zhruba na dva miliony korun, zahrnovaly novou podlahu pokrytou celoplošným kobercem, nová pohodlná celočalouněná sedadla, novou výmalbu a tapety s textilní úpravou. 
Úpravy se dotkly i jevištní části, kde přibyla nová schodiště a bukové obložení forbíny. Nové jsou i kovové podpěry v orchestřišti, které zabrání sesedání podlahy forbíny. Náklady na tyto úpravy činily kolem dvou set tisíc korun. 
Na příští rok plánuje vedení města závěrečnou etapu rekonstrukčních prací, to znamená výměnu sedadel na balkoně, novou oponu a akustickou úpravu stěn. Tam jsou zatím stejná, jako byla dříve v celém sále.
V bývalém velkostatku původně patřícím k zámku sídlí Forest Servis, firma zabývající se prodejem a servisem lesní, zemědělské a zahradní techniky. Celý areál však nevyužívala (jedna budova byla už před lety zbourána), a tak se domluvila s developerem – brněnskou firmou Fuertes – na prodeji jeho části. Od jara probíhala postupná demolice a v srpnu se začal stavět nákupní park, jehož základ budou tvořit tři šest metrů vysoké objekty. V tom hlavním bude maloobchodní prodejna potravin Billa a v dalších dvou vzniknou tři nájemní jednotky pro prodej textilního zboží, obuvi, drogerie, papírnictví, hraček a možná i elektra.
Nákupní park se bude rozkládat na ploše zhruba sedmi tisíc metrů čtverečních. Z toho na obchody bude připadat 2 200 metrů, na zpevněné plochy, jako jsou parkoviště pro přibližně šedesát automobilů a chodníky, kolem tří a půl tisíc, zbytek bude tvořit zeleň. K zahájení prodeje mělo původně dojít před Vánocemi, stavba však nabrala zpoždění, takže se nyní říká, že před Velikonocemi... 
Příjezd do areálu bude – naštěstí – řešen klasickou křižovatkou, nikoli kruhovým objezdem. Stačí, že jeden nepotřebný je už na výjezdu z města...

Žádné komentáře:

Okomentovat