úterý 18. února 2020

Novinářská soutěž Péče o památky

Vyhlášení výsledků soutěže a předání cen se opět konalo v hotelu Gustav Mahler v Jihlavě

Novinářskou soutěž Vysočiny – Péče o naše památky vyhlašuje pravidelně jedenkrát ročně Územní sdružení Syndikátu novinářů Kraje Vysočina již od roku 2009. Od počátku je jejím posláním ocenit tvůrce, kteří publikovanými materiály textem, slovem nebo obrazem, v tištěných i elektronických médiích, ale i zápisem do kronik obcí či měst, neotřele a fundovaně přiblížili situace, události, ale i postoje lidí spojené s péčí o památky v Kraji Vysočina.
Každý autor může soutěž obeslat maximálně třemi publicistickými materiály. Podmínkou uplatnění v autorské soutěži je dodání ověřitelných podkladů publicity (výtisk periodika nebo záznam vysílání – u elektronických médií přepis audio modulace, kronikáři kopie zápisu). Rozhodující při hodnocení zaslaných příspěvků je především to, jak tvůrce splnil zadání.
Vyhlášení výsledků soutěže Péče o památky 2019 bylo součástí slavnostního setkání hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka s novináři. Celkem porotci letos hodnotili 30 textů, což je v dosavadní historii soutěže rekord.

Dodávám, že za tři roky existence časopisu NaCestu obdrželi jeho autoři tři cenění!

Žádné komentáře:

Okomentovat