středa 9. července 2014

Světlá nad Sázavou na www.turistika.cz

KyTICe – Kulturní zařízení města Světlá nad Sázavou přijala nabídku největšího specializovaného internetového portálu pro turisty a cestovatele www.turistika.cz na pořízení videozáznamu cyklotrasy a její umístění na internetu.

Proto se vydávám s Petrem Tomkem, pracovníkem zmíněného portálu, na cestu podle itineráře, který jsem před časem připravil. Všechny následující fotky pořídil Jiří Víšek, který nás po celou cestu doprovázel.
Trasa videozáznamu pořizovaného kamerou připevněnou na Petrově kole vede nejprve městem se zastávkami na zajímavých místech, jako je například zámek, památník A. B. Svojsíka a J. Wolkera za parkem, pamětní deska Jaroslava Haška na budově nádraží ČD či židovský hřbitov.
Teprve potom pokračujeme po cyklostezce podél Sázavy do Smrčné. Končíme až u rozcestníku turistických značených cest před železniční zastávkou a nestačím se divit, když Petr říká, že bude natáčet i cestu zpět... Krásou přírody i kvalitou cyklostezky je doslova unesen a říká, že v poslední době nic lepšího neviděl.
Na závěr zbývá dodat, že článek o Světlé nad Sázavou doplněný prokliky na fotografie zajímavých míst na trase a jejím okolí bude spolu s videozáznamem po celý rok na www.turistika.cz a současně po neomezenou dobu na stránkách www.kyticesvetla.cz.

Žádné komentáře:

Okomentovat