sobota 7. října 2017

Dny otevřených ateliérů

Víkend 7. a 8. října byl tak nabitý, že by se člověk musel ne rozpůlit, ale nejméně rozčtvrtit, aby alespoň část akcí stihl.

Především se konal již 7. ročník Dnů otevřených ateliérů v Kraji Vysočina. Veřejnosti se představilo na dvě stovky umělců, výtvarníků a řemeslníků, kteří zpřístupnili svá tvůrčí zázemí a nechali návštěvníky nahlédnout do svého zákulisí. 

















Na Havlíčkobrodsku byla jedním z osmapadesáti lákadel sklárna Crystal Glamour v Okrouhlici, která je od roku 1991 výrobcem a exportérem tradičního broušeného českého olovnatého křišťálu značky Bohemia Crystal do celého světa. Do jejího sortimentu patří kromě broušených dekorů 500 PK a větrník také pozlacený křišťál s&nbspvysokým smaltem, křišťálové elektrické a petrolejové lampy, olejové lampičky, reklamní těžítka s barevnými a pískovanými logy, flakony a parfémky s rozprašovači, vodní dýmky a další výrobky včetně speciálních podle návrhů a přání zákazníka.
Návštěva okrouhlické sklárny byla možná pouze v sobotu od sedmi do dvanácti hodin, kdy mohli zájemci zhlédnout ruční výrobu českého olovnatého křišťálu na sklářské huti...
... a jeho další dekorování na brusírně, která se nachází na druhém břehu Sázavy. 
Patříme mezi první návštěvníky, protože jsme do Okrouhlice vyrazili hned po ránu, abychom stihli v devět hodin start Jeníkovy špacírky.
Následující článek Jeníkova špacírka

Žádné komentáře:

Okomentovat