pondělí 30. října 2017

Výstava Pěšinky v zasedací síni radnice

Již potřetí vystavují na městském úřadě ve Světlé nad Sázavou výsledky svých klauzurních a maturitních prací studenti oboru zahradní architekt tamější střední školy. Před dvěma roky to byly sochy čerta pro zámecký park, loni zahradně-architektonické úpravy lokality mezi vstupem do středověkého podzemí a řekou Sázavou a letos revitalizace nábřeží za zimním stadionem v Pěšinkách. 

V daném prostoru se nachází svah vyrovnávající výškové úrovně mezi terasou uměle vybudovanou při výstavbě zimního stadionu a přírodní terasou tvořenou břehem Sázavy. Všech pět vystavených návrhů představovalo zajímavé a vskutku originální řešení. 
Jedno z nich počítá s rozdělením svahu na část prudší se skluzavkami a dalšími hracími prvky pro děti, a na část pozvolnější, odpočinkovou, jiné řešení představuje odstupňování svahu čtyřmi betonovými zídkami, na kterých lze sedět a jsou přístupně dvěma schodišti. 
Chobotnici tvoří skluzavky a Kneippův chodník
Další navrhuje pod terasy promítací plátno pro letní kino a jiný zase herní prvky ve tvaru oblázků, které jsou zhotoveny z laminátu, a mezi stromy sítě určené k odpočinku. Mezi nejzajímavější návrhy patřil betonový objekt ve tvaru ryby, který se rozprostírá přes tři úrovně svahu a skládá se z několika samostatných dílů – žeber, která mohou děti využít ke svým hrám. Všechny návrhy počítají s půjčovnou loděk a několika moly pro nástup a výstup z lodiček. 
Studenti se přišli podívat na práce svých spolužáků
Zdá se, že tento návrh sklízí úsměvy

Žádné komentáře:

Okomentovat