pondělí 22. května 2023

Z Humpolce do Plačkova a zpět

Klasický případ trávení volného času, když předám auto do servisu na pravidelnou STK

Po předání naší Karkulky do servisu jdeme na nezbytné ranní kafíčko a pak vyrážíme na cestu do Plačkova. Humpolec opouštíme po žluté turistické značce, ale kvůli Vrcholovce.cz odbočujeme poprvé k Šibeničnímu vrchu (606 m) a podruhé ke křížku pod vrchem U Svatého Václava (641 m).
Les u Městské hájovny z valné části zmizel...
U Plačkovského rybníka žlutou značku opouštíme a pokračujeme neznačenou cestou po hrázi...
... a krátce se zastavujeme u prolézačky na nedalekém dětském hřišti:
U kamenného kříže pod hrází rybníku Regál...
... lovíme kešku z nekonečného seriálu s názvem INRI a za železničním přejezdem odbočujeme ze silnice doprava na polní cestu, která se záhy mění v lesní. Myšlenku podívat se k westernovému městečku Stonetown zavrhujeme, neboť v tuto dobu tam kromě pár dřevěných staveb nic nebude (a kromě toho jsme tam už byli).
Přicházíme na modrou turistickou značku a značně vykáceným lesem stoupáme – samozřejmě opět kvůli Vrcholovce.cz – na vrch V Oboře (636 m):
Vracíme se na cestu...
... a z rozcestí Pod oborou (640 m) pokračujeme po úzké asfaltce souběžně s dálnicí. Hustý provoz v obou směrem vytváří nepřerušovaný hukot, a tak jsme rádi, když se začínáme postupně vzdalovat. naším posledním cílem je keška, která se jmenuje Zatopený lom, jenž se překvapivě nachází v Humpolci, konkrétně mezi chatkami zahrádkářské kolonie. Podél kolejí Humpolačky se znovu dostáváme na modrou turistickou značku, která nás přivádí do centra Humpolce.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat