neděle 31. prosince 2023

Silvestrovský event na Melechově 2023

Přesně a jasně definovat pojem event není jednoduché. Do češtiny se překládá jako událost, akce, případ, zážitek, prožitek nebo příhoda. Vyznavači geocachingu tak nazývají setkání lidí stejné krevní skupiny...

Stejně jako loni a předloni odjíždím Posázavským pacifikem do stanice Stvořidla a po žluté turistické značce stoupám přes Dobrovítovu Lhotu k měřické věži na Melechově. Celkem ucházející počasí v údolí Sázavy se s přibývajícími výškovými metry mění. K horšímu, samozřejmě. Nejenže sílí vítr, ale začíná být i mlhovno:
U věže hoří ohýnek, ale jeden z účastníků to později ve svém logu komentoval slovy: „Nepříjemný vítr, ve kterém se opékání špekáčků změnilo na disciplínu, která spočívá ve spálení povrchu a nedopečení vnitřku. Nakonec jsme se tvářili, že nám to všem chutná... Spíš jsem měl následovat Pavlova příkladu, kterej mi půl špekáčku hodil do ohně, měl jsem tam hodit i zbytek.
🙂
Po společném fotografování, které zorganizoval a realizoval „hauskaa“, se už u ohně dlouho nezdržuji. Stejnou cestou se vracím do Stvořidel, a protože do odjezdu vlaku zbývá asi hodina, nespěchám a toulám se kolem řeky. Tu a tam objevím, co by se dalo vyfotit:
Peřeje na Kouteckém potoce
Nad vlakovou zastávkou
Do Světlé přijíždím už téměř za tmy:

Žádné komentáře:

Okomentovat