sobota 11. února 2012

Signál ve Světlé nad Sázavou

Aby bylo jasno, nejedná se o pokrytí našeho města televizním či mobilním signálem, ale řeč bude o filmu Signál, jehož předpremiéra proběhla v městském kině.

Režisér Tomáš Řehořek (*1987) tak chtěl spolu se svým štábem ocenit spolupráci komparsistů, kteří byli vybíráni z blízkého okolí. Děj filmu se totiž odehrává v malé zapadlé obci a jako hlavní natáčecí místo byla vybraná nedaleká Broumova Lhota. Předpremiéra proběhla v opravdu přátelské a veselé atmosféře a navštívil ji velký počet diváků. Po zhlédnutí filmu si ještě mohli účastníci natáčení oživit své zážitky zhlédnutím zdařilého krátkého filmu o natáčení, který vytvořili místní amatérští filmaři.
Kinosál byl téměř plný
Signál je komedie o malých českých podvodníčcích a jejich podrazu, který sází na lidskou chamtivost a touhu přechytračit sousedy. Poklidný život rázovité vesničky nečekaně rozvíří dva mladíci, kteří prý přijeli proto, aby vyhledali nejlepší místo pro instalaci nového  mobilního vysílače. Vidina zisku vzbudí v místních pochopitelné očekávání, zvláště když se dozvědí o zajímavé finanční odměně pro majitele pozemku, na kterém bude vysílač stát. Vesnice se rychle stává bitevním polem, a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Poutavý příběh má spád, vtip a nadhled, je upřímný, milý, napínavý – a pravdivý…
Režisér Tomáš Řehořek
Představitelé Káji (Kryštof Hádek) a Filos (Vojta Dyk) jsou úspěšní a charismatičtí herci, Hádek (*1982) se zapsal do povědomí diváků především jako mladý pilot v Tmavomodrém světě a hrdina obou Bobulí, Dyk (*1985) je jedním z nejzaměstnanějších a nejpopulárnějších mladých umělců současnosti, má fanoušky jako člen skupiny Nightwork i jako hlavní mužský hrdina nejúspěšnějšího filmu loňského roku Ženy v pokušení. Jeho otec Radko Pytlík (*1928) je literární historik, spisovatel a nejvýznamnější český haškolog. V dalších rolích se představil Bolek Polívka jako hodný hospodský, Karel Roden jako zlý sedlák a režisér Jiří Menzel jako stárnoucí vědátor. Scénář napsal Marek Epstein, producentem byl Tomáš Hoffman, jeden z nejúspěšnějším českých producentů (Účastníci zájezdu, Roming, Nestyda, Kawasakiho růže, Ženy v pokušení, Muži v naději).
Druhý zleva producent, třetí režisér

Žádné komentáře:

Okomentovat