sobota 30. března 2019

DP Jarní Vysočinou

Poslední březnový víkend patří již řadu let tomuto dálkovému pochodu, jehož několik posledních ročníků pořádají turisté z odboru KČT Havlíček Havlíčkův Brod. Na rok 2020 chystají jubilejní 40. ročník

Devět pořadatelů se postaralo o bezchybnou organizaci nejen vlastního sobotního pochodu, ale i pátečního setkání vyznavačů geocachingu (podrobnosti naleznete na tomto blogu zde). Počasí se opravdu vydařilo, po předchozích nevlídných studených dnech se již v pátek oteplilo, obloha se zbarvila blankytnou modří a tak to zůstalo po celý víkend.
Z tras, které tentokrát směřovaly na sever, jsme si vybrali třináctikilometrovou s tím, že si před Knykem odskočíme za seriálem devíti kešek s poněkud nesympatickým názvem Vzácná onemocnění. Procházíme parkem Budoucnost a vedeni zelenou turistickou značkou šlapeme kolem soustavy rybníků směrem ke Knyku, přičemž postupně odlovíme všechny keše. Na některých místech je stav lesa v důsledku kůrovcové kalamity značně neutěšený:
V osadě Rozňák přecházíme na modrou značku do Pelestrovských lesů. Vlastní značení nás přivádí k Pelestrovské hospůdce, kde je kontrola. Nepohrdneme venkovním posezením a po malém občerstvení se vydáváme pro nedalekou kešku umístěnou na okraji lesa při včerejším eventu (podrobnosti naleznete na tomto blogu zde).
Stejnou cestou se vracím k Pelestrovské hospůdce a pokračujeme po trase pochodu kolem Pelestrovské studánky...
... znovu na modrou značku a Lázničkovou strání s pomníčkem umučených vlastenců přicházíme na Rozkoš, odkud je to napříč městem asi dva a půl kilometru do cíle.

Žádné komentáře:

Okomentovat