sobota 27. srpna 2022

DP Cestami Jaroslava Haška 2022

 41. ročník, to to letí...

Třiadvacet pořadatelů se postaralo o přípravu a hladký průběh celé akce, vlastní značení z Josefodolu přes Druhanov do Světlé, což byla nejkratší, desetikilometrová trasa, a část trasy dlouhé 20 km od Vlčkova mlýnu do Malčína, o zajištění startu a cíle a živé kontroly v Josefodole. 
Jako obvykle už v pátek večer přijelo několik nocležníků, mezi nimi i pětaosmdesátiletý Vladimír Votlučka z Prahy (který se ráno vydal na trasu 30 km a bez problémů ji zdolal, přičemž si ještě přidal odbočku pod hrad Lipnici). Ráno se na startu postupně ukázalo 144 pěších a 42 cyklistů. Nejvíce zájemců z řad pěších turistů (61) bylo o desetikilometrovou trasu, na „padesátku“ vyrazili jen tři. Inu – turisté stárnou a kde jsou ty doby, kdy jsme měli i stokilometrovou trasu s 52 účastníky (1997)! Z cyklotras byl největší zájem o trasu 40 km, na nejdelší „osmdesátku“ se vydali také jen tři.
Počasí turistům i nám, pořadatelům přálo, nicméně tušíme, že mnozí turisté se zalekli deštů a bouřek, které měly být podle předpovědí meteorologů 
místy. 
Havlíčkobrodští turisté před odchodem na trasu
V cíli obdržel každý účastník diplom, osmnáct 
účastníků, kteří plní podmínky IVV, dostalo do svých záznamníků speciální razítko a několik vylosovaných šťastlivců obdrželo ceny od sponzorů, kterým jsme poděkovali i prostřednictvím Světelského zpravodaje. Jednalo se o Město Světlá n. S. a firmy Rodinný pivovar Bernard Humpolec, GLASSPO – Pospíšil, Cyklo Sport Sedláček Světlá n. S., Kedaung Europe, a. s., Rabbit Trhový Štěpánov, a. s., Crystal BOHEMIA a. s., Konkordia Mrzkovice, PCI a Tomáš Kučera – pískování skla. Velké díky samozřejmě patří vedení Základní školy Lánecká za zapůjčení prostorů pro organizivání dálkového pochodu a tělocvičny pro zajištění noclehu turistů. Poděkování také patří Honzovi Šafránkovi za pořízení videozáznamu, který je uložený na Youtube.

Žádné komentáře:

Okomentovat