sobota 31. srpna 2013

DP Cestami Jaroslava Haška 2013

V sobotu 31. srpna pořádal odbor Klubu českých turistů Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou 32. ročník dálkového pochodu a cykloturistické jízdy Cestami Jaroslava Haška.

Necelý týden před pochodem jsme se s předsedou odboru vybrali na kolech zprůchodnit zanedbanou část trasy.
Start a cíl pochodu, stejně jako noclehy vzdálenějších účastníků byly díky dobré spolupráci opět zajištěny v budově základní školy v Lánecké ulici. Účast 176 „pěšáků“ a 68 cyklistů byla pro pořadatele příjemným překvapením. Jejich původní odhady počtu účastníků byly dost skeptické, protože v tomtéž termínu se v Praze konaly oslavy 125. výročí založení KČT a předpokládali, že mnoho turistů si je nenechá ujít.
Pro pěší turisty byly připraveny čtyři trasy o délkách 50, 30, 20 a 10 kilometrů, cyklisté vyrazili na trasy 80, 65, 45 a 30 km. Největší zájem pěších byl o nejkratší trasu, na kterou se jich vydalo 79, naopak nejméně (5) jich vyrazilo na „padesátku“.
V cíli dostal každý účastník diplom a skleněný suvenýr, několik vylosovaných šťastlivců obdrželo navíc dárky od sponzorů. Ti, kteří plní podmínky IVV, dostali do svých záznamníků speciální razítko. Na stránkách Světelského zpravodaje se dostalo poděkování všem sponzorů, bez nichž by pořádání této akce nebylo možné.

Žádné komentáře:

Okomentovat