pondělí 2. června 2014

Toulavá kamera na Lipnici

Už jsou to dva roky, kdy do Světlé nad Sázavou přijeli redaktor Roman Šulc a kameraman Jan Kubka z Toulavé kamery natočit další díl oblíbeného seriálu o zajímavých lokalitách (článek o této události naleznete zde). Před časem se Roman ozval, jestli se nechci za nimi podívat na Lipnici, že tam budou v sobotu natáčet s Radkem Dvořákem a Richardem Haškem Národní památník odposlechu a Hlavu XXII a v neděli na hradě s Markem Hanzlíkem.

V sobotu jsem na Lipnici nemohl, ale v neděli ano. Pěšky, samozřejmě, po modré turistické značce přes Závidkovice a kolem hájovny Horní lesy až na hrad. Kluci právě natáčejí výhledy z ochozu věže Samson, takže se možná mihneme v záběru jako náhodní návštěvníci J.
Dotáčí se ještě pár záběrů na nádvoří
a ve zbrojnici a pak odcházíme na oběd na terasu penzionu a hostince U České koruny. Posedíme, poklábosíme, na kus řeči se zastavuje i Richard, ale pokročilý čas mu velí odjet do Prahy.
My ovšem nikam nespěcháme, a tak před cestou domů jdeme ještě navštívit hrob Jaroslava Haška a krátce se zastavíme i u jeho sochy od akademického sochaře Josefa Malejovského.
Ze žluté značky si uděláme krátkou odbočku do lomu...
...a pak, za téměř stálého klesání, jdeme přes Radostovice do Malého Mlýnku, kde si fotím základnu T. O. Severní Californie.
Po krátké zastávce v Mariadole pokračujeme po cyklostezce kolem Sázavy do Světlé.

1 komentář:

  1. Toulavku vysílala ČT1 v neděli 27. července a skutečně jsme se tam na ochozu věže mihli. Museli byste mít opravdu dobrý postřeh, abyste nás stihli identifikovat...

    OdpovědětVymazat