úterý 1. září 2015

Zmodernizovaný úsek silnice na Humpolec

Uzavírka úseku silnice II/347 mezi Světlou nad Sázavou a křižovatkou mezi Radostovicemi a Dolním Městem, která trvala pět měsíců, skončila 31. srpna a 1. září byl spuštěn provoz. 

Projekt II/347 Světlá nad Sázavou – D1, 2. stavba – úsek č. 1 (to je úřední, či spíše úřednický název) s celkovými výdaji přibližně 86 miliónů korun byl spolufinancován z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod. Stavba v celkové délce 3,7 km přímo navazuje na již realizovanou 1. stavbu v úseku Kejžlice–Čejov a je součástí postupně modernizované silnice mezi městem Světlá nad Sázavou a dálnicí D1.
Co její modernizace přinesla řidičům, je poněkud diskutabilní. Zmírnění zatáček je evidentní, krásný povrch rovněž (i když ani ten minulý nebyl špatný), zato plná čára v celé délce nového úseku dokáže vytočit nejednoho řidiče. Nemožnost předjet traktor ani na přehledném úseku je speciálně nyní, v době vrcholících zemědělských prací, slušně řečeno k vzteku. Tvoří se kolony a nezřídka se stává, že to některý řidič nervově nevydrží a pustí se do předjíždění, někdy vskutku riskantního. Uvidíme, zda se nový úsek nestane oblíbeným místem policistů k vybírání pokut...
Mezi Radostovicemi a Závidkovicemi

Žádné komentáře:

Okomentovat