úterý 17. září 2019

Co jsem také přečetl_______________ ______________knihy Taylora Adamse

Mistra příběhů o mezních situacích, napínavých v každé vteřině a dramatických až do překvapivého závěru

První z nich se česky jmenuje Na dostřel (2019), v originále Eye Shot (2014). Mladí manželé James a Elle Eversmanovi projíždějí Mohavskou pouští vstříc novému životu. Nečekaně se jim porouchá auto a oni uvíznou uprostřed pustiny, bez vody, mobilního signálu a jakékoli šance na záchranu. Z více než kilometrové vzdálenosti je drží na mušce William Tapp, chladnokrevný a děsivě přesný odstřelovač . James s Elle jsou uvězněni za rozbitým autem a ze všech stran je obklopuje jen otevřené prostranství. Není kam se schovat ani kam utéct a nikdo nepřichází na pomoc. 
Dá se tohle vůbec přežít?
V roce 2017 vydal knihu No Exit, česky Není úniku (2018). Vysokoškolská studentka Darby Thorneová cestuje za svou nemocnou matkou. Kvůli sněhové bouři uvízne na dálnici uprostřed ničeho a je nucena strávit noc na odpočívadle se čtyřmi úplně cizími lidmi. Při hledání mobilního signálu si všimne ruky malé holčičky, která je zamčená v jednom ze zaparkovaných vozů. Bez spojení a bez jakékoli možnosti se odtamtud dostat musí Darby přijít na to, kdo z jejích neznámých společníků je dívčiným únoscem…
Thriller byl přeložen už do 24 jazyků a je jedním z nejnapínavějších thrillerů, jaké jsem četl. Začátek je trochu pomalejší, některé pasáže by mohly být zkráceny, ale pak se to rozjede. Šokující zvraty, výborně propracované postavy a nečekané zápletky nedovolí odtrhnout se od četby, dokud nezjistí, jak to dopadne!
*  *  *
Taylor Adams vyrůstal ve Woodinville, malém městečku u Seattlu ve státě Washington. Studoval film a scenáristiku na Eastern Washington University, kde režíroval krátký film And I Feel Fine (A cítím se skvěle), který byl promítán na Seattle True Independent Film Festivalu. V roce 2009 získal prestižní ocenění za vynikající scenáristickou práci a prestižní cenu Edmunda J. Yarwooda.
Žije v Seattlu se svou přítelkyní právničkou Jaclyn, pracuje v televizní a digitální reklam. Píše každý den, dodržuje přísnou rutinu nejméně dvou hodin psaní v kuse. Začíná hned ráno, s kočkou na klíně a velkým hrnkem černé kávy v ruce. Druhou knihou v pořadí, kterou jsem zatím nečetl, je Our Last Night.

Žádné komentáře:

Okomentovat