pátek 22. dubna 2022

Co jsem také přečetl ____Láska po řecku

Podle názvu jsem tušil, že jde o moderní červenou knihovnu, ale zvědavost mě nutila alespoň nahlédnout. A nakonec jsme knihu přečetl celou

Román, jehož název v originále je The Bad, Breakfast On The Beach (2017), dokáže skvěle navodit prázdninovou pohodu vonící po slané vodě, slunci a písku. Čtenáře – přesněji asi čtenářky – přenese na řecký ostrov Skelidos, který je okouzlí svou atmosférou stejně jako tři hlavní hrdinky – Angličanky Winnie, Stella a French. 
Všem třem kamarádkám je přes třicet a za svůj život, kromě hezkého, prožily i tvrdé prohry. Potřebují se z nich oklepat a začít znovu, a tak si naplánují dovolenou na malém řeckém ostrůvku. Nečekají, že je majitel krásné starobylé vily, kde se ubytují, přesvědčí k její koupi.
A tak záhy vyrážejí do Řecka znovu, tentokrát jako majitelky vily Valentina, aby se jí ujaly, začaly v ní provozovat penzion a psát své životy znova a lépe. Netuší, že k ní patří i zatvrzelý osel odmítající se vrátit domů od souseda, ve sklepě tajná palírna ginu, se kterou jsou samé problémy, a také láska.
Některé scény z této knihy jsou doslova jako vystřižené z červené knihovny. Pohledný, ale zadumaný soused-vdovec a první polibek na vyhlídce či nečekaný příjezd slavné rockové kapely a jejích přitažlivých členů. Příběh je nejen plný lásky, ale i silného přátelství a vzájemné pomoci, a tak předpokládám, že mnohým čtenářkám ukápne tu a tam nějaká slzička...
*  *  *
Spisovatelka Kitty French žije s manželem a dvěma syny ve Velké Británii. V současné době píše pod jménem Kat French romantické komedie, které občas okoření detektivní či paranormální zápletkou, a jako Kitty French píše erotické romance. 

Žádné komentáře:

Okomentovat