neděle 8. února 2015

Co jsem také přečetl_______________ _______________Obrazový atlas 2015

Další vydání Obrazového atlasu KČT, tentokrát s podtitulem „regionů a cyklotras České republiky“

Atlas je dobrou inspirací k cestám za poznáním mnoha zajímavých turistických cílů, a to nejen pěšky, autem či vlakem, ale právě s využitím množství dálkových i regionálních značených cyklotras a cyklostezek. Autoři slibují, že pro nejbližší čtyři roky připravili pro cykloturisty, ale nejen pro ně, informace o nejzajímavějších evropských dálkových trasách EuroVelo a dalších cyklostezkách v České republice. Každý rok to bude jedna evropská trasa – letos je to přehledná mapa české části trasy EuroVelo 13 Stezka Železné opony a přehled turistických zajímavostí na celé trase.
Stezka podél železné opony patří k náročnějším trasám pro dobře trénované cykloturisty především při hranicích s Bavorskem a Horním Rakouskem. Na hranici jižní Moravy a Dolního Rakouska mezi Břeclaví a Znojmem jsou však i úseky vhodné pro rekreační cykloturisty a rodiny s dětmi.
Stezka je se svými více než 10 000 kilometry nejdelší trasou EuroVelo na evropském kontinentu. Prochází dvaceti státy Evropy od severonorského Kirkenes přes pobaltské státy až do bulharského Rezova na hranicích s Tureckem. Po Česku je to 866 kilometrů.

Žádné komentáře:

Okomentovat