pondělí 12. prosince 2016

Zemřel Malda

Ing. Josef Maleček, někdejší ředitel skláren Bohemia a pozdější místostarosta něsta zemřel ve věku nedožitých dvaasedmdesáti let.

Narodil se 30. ledna 1945. Po maturitě na gymnáziu vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Pardubicích, a to v roce 1967. Po krátkém působení ve Výzkumném ústavu elektrotechnické keramiky v Hradci Králové, kde se mimo jiné podílel na výzkumu molybdenových elektrod pro elektrické tavení olovnatého křišťálu, nastoupil v roce 1970 do skláren Bohemia ve Světlé nad Sázavou, a to v roce zahájení zkušebního provozu nového, velkého, moderního závodu na výrobu olovnatého křišťálu. Začínal ve funkci vedoucího technického dozoru a investiční výstavby...
... a postupně zastával další vedoucí funkce, ve kterých se zasadil o zavedení moderních technologií do výroby užitkového skla, zúčastnil se jejich instalace i uvádění do provozu, zejména zavedení automatické linky na výrobu kalíškoviny Linkuž IV. Jeho zásluhou také proběhla instalace nové výrobní linky na jednostupňovou výrobu olovnatého křišťálu – na zcela novou sérii výrobků pod názvem Nova Collection.
S PhMr. Václavem Novákem (1916–1979)
Od 1. května 1985 působil ve funkci ředitele závodu, od 1. ledna 1994 ve funkci generálního ředitele a předsedy představenstva akciové společnosti Sklo Bohemia Světlá n. S. a místopředsedy představenstva a. s. Skloexport Liberec. Provedl sklárnu obtížným obdobím osamostatnění od Skláren Bohemia Poděbrady, privatizace i začínající recese odbytu, ale nakonec ve sklárnách skončil. Dvě volební období (1999–2002 a 2003–2006) byl místostarostou Světlé nad Sázavou.


Žádné komentáře:

Okomentovat