sobota 3. listopadu 2018

Sraz spolužáků ze ZDŠ po půl století

Pět let od posledního srazu uteklo jako voda v Sázavě a je tu kulaté výročí – 50 let od ukončení povinné školní docházky!

Tak jako u předchozích srazů i tentokrát jsme uspořádali setkání spolužáků celého ročníku, tedy 9. A, 9. B, 9. C a 9. D. Tehdy bylo normální, že nás ve třídě bylo kolem třiceti, to znamená, že na srazu by nás teoreticky mohlo být 123. To je samozřejmě čiré fantazírování, neboť už z minulosti víme, že někteří se ze zásady srazů neúčastní, jiným nedovolila účast nějaká naléhavá záležitost rodinná, zdravotní či pracovní a koneckonců je také několik takových, se kterými se bohužel už nesetkáme nikdy.
A tak jsme rádi, že se nám, čtyřem organizátorům (po jednom z každé třídy) podařilo mailem, telefonem, dopisem či osobně kontaktovat všechny spolužáky a spolužačky, ať už je osud zavál kamkoliv. Nakonec se nás v Městské restauraci ve Světlé nad Sázavou sešlo přes padesát, což odpovídá i minulým setkáním. 
Povídat bylo o čem, od zážitků z let strávených v jedné třídě a vylomeninách prováděných spolužákům či učitelům přes vzpomínky na to, kde a dokdy dnešní důchodci pracovali, až po zážitky s dětmi či vnoučaty.
Za množství fotek děkujeme Michalu Maškovi.

2 komentáře:

  1. Jardo paráda, ač mladší tak pár lidí jsem poznal. mv

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se nedivím! A díky za návštěvu, to vždycky potěší!

      Vymazat