čtvrtek 28. března 2013

Bojkot zimy

Vážení, byl vyhlášen bojkot zimy! Když to příroda nezvládá, je nutné, abychom se toho chopili my, lidé.

Po krátkém zamyšlení nad efektivní realizací bylo navrženo následující:
  • Ti z vás, kteří mají "ptačí" příjmení, popř. jména (např. Kohoutková, Špačková, Kavková, Vrabec, Sýkora, Sýkorová, Jiříček a Jiřička... Sikorovy měkké „i“ neomlouvá – gramatika sem, gramatika tam (každý pták dobrý...) – vylezou na nejbližší strom a začnou šveholit, švitořit a štěbetat, a jelikož simulujeme jaro, tak se samozřejmě za účelem rozmnožování u toho musí tvářit vilně, dámy poodhalí výstřihy, pánové načechrají chocholy, je povoleno stavět hnízda... 
  • Přirozeně, že Vrána, Vránová, Havran, Havranová, Vraný a podobná havěť zavřou zobáky a odtáhnou na sever, třeba lyžovat, to je jedno. 
  • Kolegové Suchý, Suchánek, Sušák, Vysušil a jim podobní poberou lopaty, smetáky, hadry, kýble, vysavače a fény a začnou odstraňovat sníh a vlhkost, pomůže jim např. Teplý, Teplá apod. 
  • Ti z vás, kteří disponují příjmením typu Louka, Fiala, či jmény typu Květa, Jiřina, a ojedinělí jedinci jako Petr Klíč apod. se výrazně oblečou, nalíčí a na místech již ošetřených pány Suchým a spol. zahrabou své bosé nohy po kotníky do země, vztyčí paže směrem k nebi a budou se nadále tvářit blaženě. 
  • Ježek, Zajíc, Králík, Sysel, Křeček – vylézt z brlohů, odblešit a rozmnožovat se! 
  • Ostatní, s nepoužitelnými jmény, jako Novák, Novotná, Říha, Vavrušová, Nádeníček aj. se lehce oblečou a za tance Volání jara začnou zpívat píseň s jarní nebo letní tématikou (Léto – Iveta Bartošová, Léto je léto – Helena Vondráčková, Prosíme léto na kolenou – Martha a Tena Elefteriadu atp.). Choreografie je individuální, zakázány jsou pohyby připomínající sníh, sněžení, vánoční stromek, lyžování, let na lyžích, Ježíška, soba a podobné symboly zimy. Počet opakování nejméně 5 x denně! 
  • Pány a dámy Mráz, Mrázová, Mrázek, Mrázková, Studený, Studená, Holínková, Zima, Zíma, Zímová a jim podobné je bohužel nutné obětovat... 
Jaru zdar!

2 komentáře: