neděle 27. května 2012

Děti žijí sportem

O sobotním odpoledni patřilo světelské náměstí sportu. Komise pro koordinaci sportů města Světlá n. S. připravila ve spolupráci s firmou Probas kulturně společenskou akci Děti žijí sportem, jejímž cílem byla prezentace a nabídka sportovních aktivit pro děti.

Do akce se zapojila většina sportovních klubů působících v našem městě, takže děti viděly ukázky jednotlivých sportů a hlavně si mohly sami jednotlivé sportovní aktivity vyzkoušet: střílení na fotbalovou, hokejovou a florbalovou branku, obratnost s volejbalovým i fotbalovým míčem, skákání přes švihadlo, práce s tenisovou a badmintonovou raketou, základy šachů a další pohybové aktivity, které byly připraveny u jednotlivých sportovních stanovišť. Za příjemného slunečného počasí se této akce účastnilo kolem 250 dětí.
Odbor Klub českých turistů Sklo Bohemia Světlá n. S. připravil pro děti malou poznávací soutěž, do níž se zapojili i někteří rodiče. Havlíčkobrodští značkaři Vláďa Maršík a Martin Pessler přijali naše pozvání, přivezli s sebou značkařské propriety a nejenže předvedli, jak se na stromy malují turistické značky, ale zájemcům umožnili si to zkusit.
Malování turistické značky si vyzkoušela i místostraostka Lenka Arnotová

Žádné komentáře:

Okomentovat