středa 9. května 2012

Po stopách pátera Josefa Toufara do středu ČR

V den státního svátku pořádá odbor KČT Havlíčkův Brod druhý ročník hvězdicového pochodu.

Trasy pěší i cyklo jsou libovolné, dána je pouze průchozí kontrola v Číhošti. Rozhodli jsme se pro jízdu na kole a vymysleli si trasu ze Světlé přes Bačkov, Lubno, Leštinu Tunochody do Číhoště a přes Vlkanov a Opatovice zpátky do Světlé.
Kontrola v Číhošti byla na hřišti od 10 do 15 hod, přičemž od 13 hod. zde vystupoval písničkář Jaroslav Hutka. Pod širým nebem zaznělo mnoho jeho známých písniček, z nichž mnohé si posluchači polohlasem pobrukovali s ním. Na závěr, jak jinak, to bylo Havlíčku, Havle...
Jaroslav Hutka se narodil 21. dubna 1947, od roku 1966 působí jako písničkář a od konce šedesátých let hraje a zpívá vedle vlastních  písní také moravské lidové. V roce 1972 spoluzaložil písničkářské sdružení Šafrán, roku 1977 byl obviněn z nedovoleného podnikání a bylo mu znemožněno veřejně vystupovat. V říjnu 1978 emigroval do Holandska, kde se usadil v Rotterdamu. Po listopadu 1989 se natrvalo vrátil do vlasti. Od roku 1998 vydává alba se svými písněmi ve vlastním vydavatelství s vtipným názvem Samopal.

Žádné komentáře:

Okomentovat