čtvrtek 17. října 2013

Výstava Světelsko ve fotografii

Soutěž Světelsko ve fotografii, která je určená pro amatérské fotografy, se vyhlašuje vždy jednou za dva roky. Její historie sahá do roku 1995, a protože v roce 2009 nebyl vyhlášena, byl letošní ročník devátý v pořadí.

Kategorie soutěžících do 15 let tentokrát nebyla obeslána a v kategorii nad 15 let předalo do soutěže své snímky 17 fotografů. Někteří z nich využili možnosti soutěžit jak v sekci Seriál, tak v sekci Jednotlivá fotografie v kategoriích Příroda Světelska, Moje město, obec a Lidé Světelska v dokumentární fotografii, a to s tím, že snímků mohlo být maximálně pět jak v kategorii jednotlivých snímků, tak i v seriálu. To znamená, že jeden soutěžící mohl soutěžit s maximálně 10 fotografiemi, čehož využil pouze jeden. 
Vyhodnocení celkem 87 snímků provedla porota, jejímž předsedou byl Ing. Vladimír Kunc, profesionální fotograf a majitel firmy Video-Foto-Kunc Havlíčkův Brod.
Vladimír Kunc a starosta Světlé Jan Tourek
Při předávání cen se představili jednotliví ocenění autoři a každý z nich krátce pohovořil o okolnostech vzniku svých snímků.
Jiří Fiala převzal ocenění za seriál fotografií i za snímek v kategorii Moje město
Luboš Mašek
Dominika Fialová
Oldřich Rod
Jan Pavelka
Stanislav Peluch
Výstava nazvaná stejně jako soutěž Světelsko ve fotografii se koná v Galerii Na Půdě od 17. října do 17. listopadu. Zde jsou některé z oceněných fotografií:

Jiří Fiala - Ochmýřený (infračervená fotografie ze seriálu)
Jiří Fiala - Zářící (infračervený snímek ze seriálu)
Jiří Fiala - Dominnatní (infračervený snímek ze seriálu)
Jiří Fiala - Uklidňující (infračervený snímek ze seriálu)
Jiří Fiala - Sázavská siesta (infračervený snímek z kategorie Moje město)
Oldřich Rod - Nebeský portál
Iveta Válová - Pohlazen posledním paprskem
Miroslav Pavelka - Pan Prchal klepe kosu
Stanislav Peluch - Fanynka na Svět(láá...)festu 2013
Skromně nakonec přidávám fotku a seriál Světelská windows aneb Okna ve Světlé představující moji účast na soutěži a výstavě:
Jaroslav Vála - Posázavský pacifik



Žádné komentáře:

Okomentovat