neděle 31. srpna 2014

DP Cestami Jaroslava Haška 2014

Jak ten čas letí, už pořádáme 33. ročník a jako by to bylo nedávno, kdy jsme vymýšleli jaký mu dáme název!

Včerejší značení trasy z Vilémovic přes Modlaň do Světlé jsme zvládli je taktak. Pršet začalo, když jsme byli pod viaduktem v Lánecké ulici, takže do místa startu a cíle nám zbývalo jen pár set metrů. Večer se sešlo patnáct nocležníků, ráno bylo na startu 303 účastníků, z toho 55 cyklistů. Početnější skupiny turistů přijely z Jihlavy a Třebíče, ale jednotlivci byli nejen z blízkého okolí, z Havlíčkova Brodu, Čáslavi či Kutné Hory, ale někteří vážili cestu například z Prahy, Ústí nad Labem, Plzně a Karlových Varů.
„Pěšáci“ si mohli vybrat z tras dlouhých 50, 30, 20 a 10 kilometrů (přičemž obě kratší byly tradičně nejžádanější), „cykloši“ volili mezi trasami 25, 45, 65, nebo 80 kilometrů. V jednu chvíli nebylo na startu k hnutí, takže jsem jakožto jeden z pořadatelů neměl ani čas vytáhnout fotoaparát. Proto děkuji za snímky Mirkovi Svatošovi a Ivě Svobodové.
Všichni si pochvalovali kontrolu na Modlani, krásné výhledy a množství hub, uznání se dočkali i pořadatelé za dobrou organizaci celé akce. Také počasí přálo, po rozplynutí ranní mlhy se na blankytném nebi ukázalo sluníčko a dvě krátké odpolední přeháňky nemohly nikoho z turistů rozházet.

Žádné komentáře:

Okomentovat