úterý 26. prosince 2017

Jeníkovský vánoční pochod třemi kraji

Na Štěpána se v Golčově Jeníkově koná turistický pochod, jehož se účastním takřka každoročně

Trasa pochodu je po celá léta stejná, mění se pouze směr – jeden rok se jde ve směru pohybu hodinových ručiček, druhý rok proti směru. Neměnná trasa je také důvodem, proč se o ní nebudu rozepisovat – zájemci si mohou podrobnosti přečíst na tomto blogu zde: Jeníkovský vánoční pochod třemi kraji 2015 a Jeníkovský vánoční pochod třemi kraji 2013.
Takže jen stručně. Start je jako vždy na zastávce ČD Golčův Jeníkov-město. Z rychlíku vystupuji jako jediný(!) a osobním vlakem, který tu zastavuje jen o pár minut později, přijíždí jen Jirka Vobr z Jihlavy. Naštěstí během následující čtvrthodiny několik lidí přijíždí ze směru od Prahy nebo vlastním autem, takže kolem čtvrt na osm vyrážíme v počtu osmnácti kusů. Jdeme proti směru hodinových ručiček, to znamená po silnici přes Stupárovice, Skryje, Hostačov, Zvěstovice a Kněžice do Ronova nad Doubravou. Zabráni s geokačerem Kubou do rozhovoru o geocachingu, přicházíme kolem půl desáté k restauraci U Vavřince. Nepopsaná tabule před vchodem signalizuje, že je asi zavřeno a když Kuba nahlas čte otevírací dobu od desíti hodin, ani nezkouším vzít za kliku a obracíme se k odchodu. Vtom se otevírají dveře a jeden z účastníků se diví, proč odcházíme, když se uvnitř svítí a všichni na nás čekají!
V restauraci U Vavřince (foto Radovan Šubín)
A tak usedáme ke stolu, něco k pití přijde vhod. Co kdyby hospůdka U Kosů ve Žlebech, kde je plánováno tradiční posezení s předáváním účastnických listů, byla zavřená?
To se bohužel stalo skutečností, a tak JUDr. Holý, pořadatel pochodu, rozdává účastnické listy před mariánským morovým sloupem. Cesta pokračuje po standardní trase přes Horky, Bratčice, Tisou skálu a Podmoky do Golčova Jeníkova.

Žádné komentáře:

Okomentovat