čtvrtek 26. dubna 2018

Zemřela Lenka Arnotová

Bývalá starostka Světlé nad Sázavou podlehla zákeřné nemoci

Lenka Frančová (*6. 10. 1949 v Nové Vsi u Světlé nad Sázavou) prožila mládí se svými bratry Jardou a Pavlem a sestrou v domě u hráze Bohušického rybníka v Nové čtvrti, v ulici, která se dnes jmenuje Na Hrázi. Po absolvování provozně ekonomické fakulty Vysoké školy zemědělské v Brně 17 let zastávala funkci ekonoma, po sametové revoluci 11 let pracovala jako vedoucí expozitury Komerční banky ve Světlé nad Sázavou. V komunální politice se angažovala od roku 1994 a absolvovala pět volebních období. První dvě pracovala v zastupitelstvu města, ve volbách v roce 2002 byla zvolena za Nezávislé do funkce místostarostky, v roce 2006 se stala starostkou a v roce 2010 opět místostarostkou. Po volbách 2014 pracovala v radě města.
Později na webových stránkách TOP 09 o sobě napsala:
Výkon své funkce vnímám jako službu občanům. Svou prací bych chtěla přispět k obnovení důvěry v právní řád, potírání korupce a zneužívání získané moci.“
Po volbách v roce 2014 byla členkou rady města, pracovala v zastupitelstvu a zároveň byla i předsedkyní finančního výboru.
Od roku 2009 byla členkou správní rady obecně prospěšné společnosti Stanice Pavlov, od roku 2010 místopředsedkyní a od roku 2014 členkou dozorčí rady akciové společnosti Vodovody a kanalizace Havlíčkův Brod a od roku 2015 členkou správní rady obecně prospěšné společnosti Královská stezka.

Žádné komentáře:

Okomentovat