sobota 19. ledna 2019

Veletrhy GO a Regiontour

Mezinárodní veletrhy cestovního ruchu, které se každoročně konají na brněnském výstavišti, jsou místem setkáním profesionálů v cestovním ruchu i široké veřejnosti

Pavilon P, největší výstavní pavilon ve střední Evropě, patřil čtyři dny cestování a aktivnímu trávení volného času. Nabídka blízkých i exotických destinací, ochutnávky gurmánských specialit a široký výběr turistických produktů, to vše do něj přivedlo více než 30 tisíc návštěvníků – profesionálů v cestovním ruchu, zástupců státní správy i samosprávy a především koncových klientů. Zúčastnilo 800 vystavujících firem z 20 zemí, prezentovaly se všechny kraje České republiky a sedm z osmi krajů Slovenska. Kraj Vysočina se prezentoval spolu s dalšími regiony v rámci expozice Czech Tourism. Na stánku, v němž jsme viděli ředitele krajské příspěvkové organizace Vysočina Tourism Tomáše Čiháka,...
... byla k dispozici nová brožura Vysočina Filmová, které představuje místa, kde se natáčely pohádky a řada českých i zahraničních filmů, novinkou jsou také TOP atraktivity Vysočiny, Pivovary na Vysočině nebo brožura cyklovýletů. Velkým lákadlem byl fotokoutek Vysočiny Filmové, který se ovšem nacházel na stánku Muzea rekordů a kuriozit Pelhřimov. Návštěvníci se tam fotili s buřinkou, filmovou klapkou a hlavně u vysočinských památek UNESCO – v Třebíči, v Telči nebo na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou.

Jednou ze zajímavostí, která mě zaujala, byl vystavený supersport Praga R1 z roku 2012 s karbonovou karosérií a mohutným zadním křídlem. Je z největší světové sbírky vozidel značky Praga, kterou vlastní sedmaosmdesátiletý sběratel Emil Příhoda, rodák z pražského Žižkova. 
Ovšem pozor, tahle Praga nemá s původní vysočanskou automobilkou nic společného, sídlí na Slovensku. Dvoulitrový čtyřválec o výkonu 210 koní je od Renaultu, respektive divize Renault Sport Technologies, elektronická řídicí jednotka motoru se pyšní značkou Motec, sekvenční šestikvalt s pneumatickým ovládáním je Hewland a spojka Sachs. Zrychlení z klidu na stovku za 3,7 sekundy.

Žádné komentáře:

Okomentovat