čtvrtek 19. prosince 2019

Co jsem také přečetl_____Offroad Guide

Dva průvodce Chorvatské šotoliny 1 a Chorvatské šotoliny 2

Rozhodně se nejedná o knihy ke čtení a už vůbec nejsou pro každého. Na rozdíl od autora nejsem milovníkem ani motorek, ani šotoliny, ale lákalo mě podívat se na moje milované Chorvatsko pohledem motorkáře, navíc Světeláka! Je jím Michal Pertlíček, který již předtím vydal průvodce Alpské šotoliny, Bosenské šotoliny a Rumunské šotoliny.
První díl provede zájemce o jízdu po šotolinových cestách na Istrijském poloostrově, na ostrovech Cres, Krk, Pag a Pašman a v pohoří Velebit. Celkově se jedná o 938 km na osmnácti základních trasách doplněných dalšími kratšími, nebo jinak zajímavými místy. Druhý díl mapuje jižní část Chorvatska, konkrétně ostrovy Brač, Hvar, Korčulu a Vis. Patnáct základních tras doplněných opět několika kratšími popisuje 481,5 km cest.
Knížky jsou celobarevné, formátu A5, svázané kroužkovou vazbou, mají 114 stran. Občas se bohužel objevují nějaké překlepy (Uguljan místo Ugljan) a prohřešky proti češtině, z nichž zvláště do očí bijící je dedikace: mému dědovi Stanislavovi Máchovi.

Žádné komentáře:

Okomentovat