středa 15. prosince 2021

Event Rozloučení s Rokem KHB

15. prosince, symbolicky v předvečer deportace Karla Havlíčka do Brixenu, uspořádal Martin Pluhař setání příznivců geocachingu, zejména ovšem těch, kteří se pustili do plnění Havlířlovy výzvy 200 keší s KHB


V eventovém listingu Martin píše: 
„Dnešním dnem se tak symbolicky rozloučíme s rokem KHB. A bude to rozloučení na místě dostatečně důstojném – o lepším nevím! Karel Havlíček na nás bude shlížet z Budoucnosti a básníkova matka na nás bude dohlížet v těsném sousedství.“ Jinými slovy – setkání geokačerů se bude konat v havlíčkobrodském parku Budoucnost, konkrétně u objektu s občerstvením, který byl otevřen loni v dubnu a jsou v něm zaměstnáváni lidé se zdravotním znevýhodněním. Program vypadal lákavě, kromě průvodu k soše Karla Havlíčka Borovského byl v plánu přesun na Havlíčkovo náměstí, kde od 18 hodin proběhne v režii města Havlíčkův Brod a Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod dramatické ztvárnění Havlíčkova odjezdu do Brixenu.
*  *  *
Odjíždíme do Brodu s předstihem a než se vydáme do parku, odlovíme dvě multikeše zařazené do výše zmíněné výzvy (a ještě jednu ani ne tři týdny starou, věnovanou Pavlu Landovskému). Před 17. hodinou, tedy již za tmy přicházíme na místo setkání, kde se již několik kačerů druží.
V sousedství stánku je navíc postaven velký stan v podobě přerostlé jurty, do něhož si odnášíme právě zakoupené espresso, abychom si ho v klidu a teple vychutnali:
Účast je hojná, povídá se, vzpomíná i plánuje, Martin vydává odměny za splnění Havlíčkovy výzvy a také má k přítomným krátký projev. 
Překvapením je účast geokačerky s nickem Mašla, která přijela až s Olomouce, má splněný diamantový stupeň výzvy (200 keší) a Martina dekoruje „medailí Za zásluhy“.
*  *  *
Smutnou skutečností je, že z důvodu koronavirové pandemie bylo z mocí úřední zrušeno dramatické ztvárnění odjezdu KHB do Brixenu...

Žádné komentáře:

Okomentovat