sobota 29. srpna 2015

DP Cestami Jaroslava Haška 2015

34. ročník dálkového pochodu a turistické cyklojízdy, které pořádá náš odbor KČT Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou.

Páteční přípravy na sobotní pochod byly tentokrát jednodušší, neboť všechny trasy vedly po turistických značkách a obešly se bez vlastního značení. Start a cíl pochodu, stejně jako noclehy vzdálenějších účastníků byly díky dobré spolupráci opět zajištěny v budově základní školy v Lánecké ulici.
Večer se v tělocvičně ubytovalo několik nocležníků ze vzdálenějších končin naší republiky, ráno se na startu postupně prezentovalo 289 účastníků, z toho 78 cyklistů. Pro pěší turisty jsme připravili čtyři trasy o délkách 50, 30, 20 a 10 kilometrů, cyklisté vyrazili na trasy 80, 65, 45 a 30 km. Největší zájem pěších byl, jak je v posledních letech zvykem, o trasu 25 km, naopak nejméně dálkoplazů vyrazilo na „padesátku“.
Přijeli turisté z blízkého okolí, z Havlíčkova Brodu, Jihlavy, Čáslavi či Kutné Hory, ale také například z Prahy, Brna, Ústí nad Labem a Karlových Varů. Počasí nám přálo, možná by se rouhačsky dalo říct, že až moc, neboť vlna letošních tropických veder ještě zcela neopadla.
Jeden z prvních účastníků se na trasu vydal na kolobrndě

Cyklisté se začali rojit, když už pěšáci byli na trase

V cíli dostal každý účastník diplom a skleněný suvenýr, 26 účastníků, kteří plní podmínky IVV, dostalo do svých záznamníků speciální razítko a několik vylosovaných šťastlivců navíc obdrželo dárky od sponzorů.
Poděkování pořadatelů patří Mgr. Vlastimilu Špatenkovi, řediteli ZŠ v Lánecké ulici, a sponzorům, kterými letos byly firmy Crystalite Bohemia, Glasspo Jiří Pospíšil, Rodinný pivovar Bernard Humpolec, Pertlovi – broušení skla, Kedaung Central Europe, město Světlá n. S., Pekárna a cukrárna Milan Brokl, Rabbit Trhový Štěpánov a Kukuřičný mlýn Konkordia.

Žádné komentáře:

Okomentovat