pondělí 15. října 2018

Veselý výlet

Ne, nemám na mysli výlet, na kterém bylo veselo, ale sezónní krkonošský časopis

Vydavateli jsou Lenka, Miloslav a Pavel Klimešovi, redaktorem je Pavel Klimeš, snímky zdarma zapůjčují především fotografové Jiří Havel, Karel Hník, Ctibor Košťál, dobové fotografie jsou ze sbírky Pavla Klimeše. Vydavatelé i spolupracovníci Veselého výletu pracují zdarma nebo za minimální odměnu a prohlašují: Veselý výlet píšeme jako pozitivistické, o vybraných hezkých věcech, bez kritiky, hlavním smyslem je informování hostů Krkonoš, nabídka programů a smysluplných cílů .“
První vydání vyšlo 6. června 1992, časopis formátu A4 má 28 stran s celobarevnou obálkou na křídovém papíře a je zdarma. Vychází dvakrát ročně, vždy na zimní a letní sezónu. Na letošní letní sezónu vyšlo 50. vydání, přičemž 27 000 výtisků je v češtině, 15 000 v němčině a 8 000 v polštině. Po úvodu následují stránky KRNAP, Pece pod Sněžkou, Sněžky, Janských Lázní, Malé Úpy, Žacléře, Trutnova a Horního Maršova. Paměť Krkonoš, z. ú., informuje o pokračující tvorbě databáze osob, domů, událostí a obrazových materiálů Archa Krkonoš a vyzývá badatele, aby se podíleli na jejím naplnění.
Náklady spojené s vydáváním časopisu Veselý výlet jsou hrazeny ze dvou zdrojů: zhruba třetinu hradí obce, města a další organizace působící na území Krkonoš (Správa KRNAP, svazky měst a obcí) a dvě třetiny vybraní provozovatelé kvalitních služeb. 

Žádné komentáře:

Okomentovat