úterý 10. června 2014

Co je nového v našem TIC?

Turistické informační centrum rozšířilo na prahu nové turistické sezony svůj sortiment o několik novinek.
TIC jsou významnou součástí informačního systému a patří k nejdůležitějším článkům praktické propagace města, obce, či mikroregionu. Jsou většinou prvním navštíveným místem v dané lokalitě, spolehlivými informacemi ovlivňují pobyt návštěvníků v regionu a podílí se tak na vytváření výsledného dojmu, který si z něj turisté odvážejí.
Hlavní činnost TIC – zjišťování, ověřování a bezplatné podávání informací – má charakter veřejné služby a musí být proto financována z veřejných prostředků. Doplňkovou činností TIC je např. prodej map, brožur, pohlednic, upomínkových předmětů, vstupenek, rezervace ubytování, průvodcovství, kopírování, skenování a podobné služby, poskytované za úplatu. Nároky na kvalitu práce TIC se neustále zvyšují jak z hlediska personálních potřeb (jazyková vybavenost, počítačová gramotnost, detailní znalosti o oblasti působení), tak z hlediska materiálního vybavení (odpovídající prostory, moderní komunikační a výpočetní technika).

Průvodce Vysočinou a Tipy na výlety po Vysočině
Tak se jmenují dva nové propagační materiály, které nechala vyrobit jihlavská příspěvková organizace Vysočina Tourism za využití spolufinancování Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. V obalech se skrývají CD výše uvedených názvů. Průvodce Vysočinou je ve třech jazykových mutacích (CZ, GB, DE) a jednotlivé kapitoly mají název Dědictvím minulosti, Kempy na Vysočině, Památky UNESCO, Po stopách Gustava Mahlera, Prázdniny na venkově, Výlety pro rodiny s dětmi, Vysočina plná života a Vysočina ubytování. Druhé CD obsahuje výlety pěšky a na kole, rozdělené do oblastí Havlíčkobrodsko, Jihlavsko, Pelhřimovsko a Třebíčsko (celkem 85 výletů), a výlety na běžkách (celkem 22 výletů, mezi nimiž není ani jeden z Havlíčkobrodska). Tento propagační materiál je zájemcům k dispozici zdarma v turistickém informačním centru.
 
Zámek
Pod tímto lakonickým názvem se skrývá nová skládačka, která graficky navazuje na předchozí propagační materiály s jednotným názvem Cesty za poznáním (Středověké podzemí, Hřbitov z napoleonských válek, Tucet pěších výletů, Tucet výletů s kolem kolem Světlé, Tucet drobných památek a Tucet zastávek Posázavského pacifiku). Na rozdíl od nich je nová skládačka k dispozici zdarma, protože její vydání bylo podpořeno Krajem Vysočina.






Do tisku připravujeme ještě jednu skládačku – Tucet významných osobností, v níž budou informace o Fr. A. Jelínkovi, Z. M. Kudějovi, J. Panuškovi, J. Saskovi a dalších, doplněné jejich portréty od malíře Martina Findejse.

Turistická razítka
Tři nová razítka jistě udělají radost všem návštěvníkům, kteří si dokumentují navštívená místa v turistickém deníku neboli vandrbuchu, či si razítkují zakoupené pohlednice.

2 komentáře:

  1. Ta nově připravovaná skládačka – Tucet významných osobností - bude určitě zajímavá, ale kdo bude psát ty informace k jednotlivým osobnostem? Zajímavé rovněž můžou být ty portréty od malíře Martina Findejse. Kdy to bude v TIC?

    OdpovědětVymazat
  2. Při vší vrozené skromnosti musím prozradit, že autorem textů budu - stejně jako u všech ostatních jmenovaných i nejmenovaných skládaček - já. Předpokládám, že nová skládačka by v "íčku" mohla být začátkem července.

    OdpovědětVymazat