pondělí 16. října 2017

Co jsem také přečetl_______________ _____________Případ Máří Magdaleny

Pod tímto českým názvem vyšel třetí případ Sherlocka Holmese a Mary Russellové A Letter of Mary spisovatelky Laurie R. Kingové.

To se píše již rok 1923 a Mary Russellová tráví s manželem Sherlockem Holmesem poklidné léto v Sussexu. Ona se věnuje teologii a on chemickým experimentům. 
Idylu však ukončí nečekaná návštěva amatérské archeoložky Dorothy Ruskinové, která ze Svaté země přivezla svitek s textem, jenž vypadá jako autentický list napsaný počátkem letopočtu samotnou Máří Magdalenou. Když však Ruskinová večer jede domů, stane se obětí nehody, která nehodou možná vůbec není. Když se ukáže, že šlo o úkladnou vraždu, zapojí se do pátrání po pachateli a jeho motivu i Sherlockův bratr Mycroft a inspektor Lestrade. Nikdo z nich netuší, že Dorothy ukrývala mnohem víc tajemství, než by se na první pohled mohlo zdát. Souvisela její smrt s tajnými politickými aktivitami ve Svaté zemi? Nebo snad s jejím zapojením do boje za práva žen? A jak do toho všeho zapadá onen zneklidňující kousek papyru, který by mohl otřást samotnými základy křesťanství?

Žádné komentáře:

Okomentovat